DIMNIŠKE CEVI OZ. DIMNIKI

Pomemben del ogrevalnega sistema so dimniške cevi. Kurilne naprave zahtevajo ustrezno dimenzionirane dimnike. Dimniške cevi so lahko iz inoxa (nerjaveče jeklo) ali pa iz železnih cevi. 

 

 

Enoslojni dimniki

Enoslojne dimniške cevi, so primerne tako sanaciji starih, že obstoječih dimnikov, kot tudi za novogradnje, vendar morajo biti ustrezno izolirane. Enoslojni dimniki so primerni pri vseh energentih (drva, peleti, olje ali plin). Pri prenovi starih dimniških sistemov se inox cev za dimnik vstavi v obstoječi dimniški jašek. Pri tem je seveda pomembno poudariti, da mora biti obnova ali montaža dimniške cevi v skladu z vsemi zakonsko določenimi normami, sanitarnimi, požarnimi in varnostnimi zahtevami. 

 

 

Troslojni dimniki - samostojna montaža

Cevi za dimnik se lahko namesti tudi samostojno, na zunanjo stran poslopja, ker pa so dobro izolirane, pa se lahko namestijo tudi v notranjost. Za takšno montažo so potrebne troslojne dimniške cevi. Prednost troslojnih dimnikov v primerjavi s klasičnimi so v zelo dobri, neprekinjeni izolaciji, minimalnemu potrebnemu prostoru, majhni teži in estetski dovršenosti. 

 

Sama montaža enoslojnih in troslojnih nerjavečih dimnikov je dokaj hitra in enostavna, saj posebno oblikovani spojni elementi zagotavljajo montažo brez varjenja ali vrtanja cevi. 

 

Vsi dimniki in dimniški priključki, ki vam jih nudimo, so ustrezno certificirani in opremljeni z izjavami o skladnosti.