VODOMERI - ŠTEVCI ZA VODO

Vsak Slovenec v gospodinjstvu porabi približno 120 litrov vode na dan, kar je 42 m3 na leto. Kar se tiče porabe, smo sicer v evropskem povprečju, a varčevanje z vodo ni nikoli odveč. K nadzoru porabe vode v gospodinjstvu ali pri gospodarski dejavnosti lahko veliko pripomorejo kakovostni vodomeri, saj z njimi natančno vidimo, koliko vode dejansko porabi eno gospodinjstvo oziroma en odjemalec na mesečni oziroma letni ravni. Takšen števec za vodo oziroma vodomer mora biti zanesljiv in natančen, saj le tako lahko zanesljivo odčitamo pravo količino porabljene vode.

 

IZBERITE KAKOVOSTEN ŠTEVEC ZA VODO (VODOMER)

V podjetju Na pot d.o.o. so na voljo različni vodomeri, pri vseh pa vam zagotavljamo, da so vrhunske kakovosti. Pri izbiri je treba upoštevati vaše potrebe in namen objekta, sicer pa je najbolj smiselno (če boste med števci za vodo izbirali sami), da se pred nakupom posvetujte z našim strokovnjakom, ki vam bo med različnimi vodomeri pomagal izbrati pravega. Izbirate lahko na primer med večnatočnimi in volumetričnimi vodomeri z mokro, suho ali polsuho tekočim mehanizmom. Vsekakor pa je nujno, da vgradnjo števca za vodo prepustite strokovno usposobljenemu vodoinštalaterju, sicer obstaja možnost, da pride do napak.

 

VODOMERI V VEČSTANOVANJSKIH ZGRADBAH

Večstanovanjske zgradbe so specifičen primer obračunavanja vode, saj se stroški pogosto obračunavajo glede na skupen vodomer oziroma števec za vodo, količina pa se nato razdeli glede na število stanovalcev v posamezni enoti. Takšno obračunavanje je pogosto vzrok za nezadovoljstvo ali celo prepire med uporabniki, zato je morda najbolj smiselno, da se namestijo ločeni vodomeri za vsako enoto. Ker je za to potreben kar velik poseg, obstaja še alternativna rešitev, ki ne zahteva popolne prenove: števci za vodo se namestijo pred vsako iztočno mesto. Tako vsak izmed porabnikov natančno ve, kolikšno količino vode je porabil. Če razmišljate o namestitvi takšnih števcev, smo vam v trgovini Na pot na voljo za nasvete in montažo vodovodne napeljave, vključno z vodomeri.