KOPALNIŠKE TER KUHINJSKE ARMATURE

Pri novi gradnji kopalnice ali ob prenavljanju stare kopalnice je potrebno paziti na več dejavnikov. Kakšne ploščice izbrati, kakšno pohištvo in sanitarno keramiko izbrati, imeti kopalno kad ali tuš ... Vse to je odvisno od posameznika in pa tudi od velikosti kopalnice.

 

Izjemno pomembno pa je izbrati tudi sanitarne armature za kopalnico. Po domače kopalniškim armaturam rečemo kar vodovodne pipe. Kopalniške armature najdemo v kopalnici na umivalniku, bideju, pri kopalni kadi in v tuš kabini.

 

Kopalniške armature so različnih proizvajalcev, različnih oblik in različnih cen. Najpomembnejše pa je, da so vodovodne armature valitetne in uporabne. Pri izbiri in nakupu armatur vam svetujemo, da se ne gleda samo na estetski videz, ampak da pomislite tudi na funkcionalnost kopalniške armature - kako deluje in kako se vzdržuje čistočo (odstranjevanje vodnega kamna, ki se nabere na kopalniških armaturah).

 

Armature pa niso samo v kopalnicah. Vsako stanovanje ali hiša ima prav gotovo tudi kuhinjsko armaturo. Tudi kuhinjske armature je mogoče najti v različnih oblikah in velikostih.

 

ENOROČNE IN DVOROČNE VODOVODNE ARMATURE

Trenutno so najbolj pogoste enoročne kopalniške armature, so pa v prodaji tudi dvoročne. V našem prodajnem programu imamo tudi take, iz katerih priteče samo mrzla voda (čisto običajne oblike ali malo bolj nenavadne, posebnega designa). Pri kopalnih kadeh in tuših pa so zelo pogoste termostatske armature, pri katerih že v naprej nastavimo želeno temperaturo vode. V javnih prostorih pa so običajne elektronske armature, pri katerih neposreden stik z vodo ni potreben.

 

Armatura je lahko nameščena nadometno, kar pomeni, da so vsi njeni deli nameščeni nad ploščice. Druga možnost, ki je sedaj zelo pogosta, pa je podometna, pri kateri pa se cevi skrivajo v steni, vidni pa so le funkcionalni deli armature. Ta varianta je zelo lepa, ampak je dražja.

 

ČIŠČENJE SANITARNE ARMATURE

Življenjska doba sanitarne armature je odvisna od njene kvalitete, zato je morda na začetku bolje odšteti kakšen evro več kot manj. Kako dolgo vam bo kopalniška ali kuhinjska armatura služila, pa je odvisno tudi od rednega vzdrževanja oz. čiščenja. Svetujemo vam, da se po vsakokratni uporabi obriše s suho krpo, za čiščenje pa namesto agresivnih čistil uporabite kis. Agresivna čistila poškodujejo prevleko iz kroma, povzročijo, da se le-ta prične luščiti, poškodujejo pa lahko celo notranjost armature. Pri vseh armaturah, ki jih nudimo v našem prodajnem programu, je zagotovljen servis.

 

ARMATURE ZA KOPALNICO IN KUHINJO PRIZNANIH PROIZVAJALCEV

V našem prodajnem programu pa se najdejo kvalitetne kopalniške in kuhinjske armature slovenskih, nemških in italijanskih proizvajalcev. Po ugodnih cenah so vam pri nas na voljo vodovodne armature za kopalnico ali kuhinjo:

 

  • armature ARMAL
  • armature HANSGROHE
  • armature DAMIXA
  • armature GROHE

 

HansgroheArmalDamixaHansaGrohe