Kuhinjske armature različnih oblik, vrst in slogov

Nakup kuhinjske armature oz. vodovodne pipe za marsikoga predstavlja precejšnjo težavo, saj je na tržišču na voljo toliko različnih vrst armatur v mnogih oblikah in stilih, da se je med njimi kar težko odločiti.


Glede na obliko so tako vodovodne pipe oz. armature lahko kvadratne ali ovalne, glede na tip pa enoročne, dvoročne ali senzorske (elektronske). Armature za kuhinjo so lahko v videzu mat kroma, lahko so bele ali črne, obstajajo pa tudi v različnih bakrenih vzorcih. Za kuhinjske armature so zelo priporočljive tiste, ki imajo tudi možnost tuša, saj je izpiranje z njimi veliko bolj enostavno. Možnosti je torej ogromno, nam je pa pri izbiri sloga kuhinjske pipe lahko v veliko pomoč videz naše kuhinje.


Armature za kuhinjo so navadno izdelane iz kakovostnih materialov, kot sta nerjaveče jeklo inox in granit, lahko pa gre tudi za njuno mešanico.

 

Kuhinjska armatura sestavni del pomivalnega korita

Ker je kuhinjska armatura del pomivalnega korita, je pomembno, da se sklada z njim. Izbira ustrezne armature za kuhinjo bo najlažja, če bomo armaturo in pomivalno korito namestili hkrati.


Vse kuhinjske armature niso primerne za vsa korita. Treba je namreč vedeti, na kateri del korita boste pipo namestili in kaj njena oblika pravzaprav omogoča. Pipa naj bo vedno dovolj visoko, z njo pa bi morali brez težav priti proti sredini korita. Če boste v korito postavili lonec in odprli pipo, pa voda ne bo mogla teči vanj, vam to gotovo ne bo všeč. Še bolj pa vas utegne razjeziti, če  velikega lonca v korito sploh ne boste mogli postaviti, ker vam bo kuhinjska armatura napoti.

 

Kakovost vpliva na življenjsko dobo armature za kuhinjo

Armature za kuhinjo lahko namestimo nadometno, kar pomeni, da so vsi njeni deli nameščeni nad ploščice. Precej pogosta, a tudi nekoliko dražja izbira, je podometna namestitev, kjer se cevi skrivajo v steni, vidni pa so le funkcionalni deli armature.


Na življenjsko dobo kopalniške ali kuhinjske armature vpliva predvsem njena kakovost, zato ni odveč, če zanjo odštejete nekoliko več. Da nam bo kuhinjska armatura služila čim dlje, pa jo moramo tudi redno vzdrževati oz. čistiti. Po vsaki uporabi je pipo najbolje obrisati s suho krpo, namesto agresivnih čistil pa je najbolje uporabiti kis. Agresivna čistila namreč poškodujejo prevleko iz kroma, zato se ta začne luščiti. Poškodujejo pa lahko celo notranjost armature.

V podjetju Na pot d.o.o. vam po ugodnih cenah nudimo kopalniške in kuhinjske armature slovenskih, nemških in italijanskih proizvajalcev: ARMAL, HANSGROHE, DAMIXA in GROHE.