Naši sistemi ogrevanja za najcenejše ogrevanje hiše

 

Pred izgradnjo nove hiše se vsakdo vpraša kateri sistem ogrevanja je najučinkovitejši. Že pred izgradnjo nove hiše je potrebno natančno premisliti, kateri ogrevalni sistem bomo uporabili, saj v nasprotnem primeru ne moremo pripraviti zahtevanih napeljav oz. instalacij, ki jih željen ogrevalni sistem zahteva. Pri odločanju moramo razmisliti o naših potrebah, želenih učinkih in tudi o naravnih možnostih, ki jih imamo na voljo.


Najpogosteje se pri gradnji hiš srečujemo s centralnim ogrevanjem prostorov. V primeru večstanovanjske gradnje je zelo pogost tudi sistem etažnega ogrevanja pri katerem zaključni ogrevalni sistem ogreva eno enoto oz. etažo. Poznamo tudi lokalne načine ogrevanja, ki so vezani na lokalno ogrevalno enoto oz. napravo.

sistemi ogrevanjaogrevanja na elektriko
Razpoložljivi viri energije predstavljajo pomemben faktor pri izbiri sistema ogrevanja


Viri energije s pomočjo katerih bomo stanovanje ogrevali so različni. V preteklosti – ponekod pa tudi sedaj – so se najpogosteje uporabljala tekoča fosilna goriva (olje, nafta in plin). V zadnjih letih pa je pri novogradnjah mogoče opaziti porast uporabe sistemov ogrevanja, ki delujejo s pomočjo naravnih obnovljivih virov. Zelo popularno je izkoriščanje lesne biomase, sončne energije (s pomočjo kolektorjev za ogrevanje), pa tudi električne energije (ogrevanje z električnimi radiatorji).


Do najcenejšega ogrevanja hiše s kvalitetno gradnjo in pazljivo izbiro sistema ogrevanja


Če si želimo zagotoviti kar najcenejše ogrevanje hiše pa ni pomemben samo energent s katerim bomo hišo ogrevali. Za najcenejše ogrevanje hiše moramo prav tako poskrbeti, da bo naša hiša varčna – se pravi med drugim tudi dobro izolirana. Seveda pa izolacija še zdaleč ni vse. Zelo pomemben je tudi način prezračevanja in dobra zatesnjenost oken. Nov sistem ogrevanja mora biti v skladu s potrebami hiše, ki jo bomo ogrevali. Učinkovite hiše potrebujejo v primerjavi s potratnimi, manj energije, da jo segrejemo, toplota pa bo prav tako počasneje uhajala. Slednje pomeni, da je sistem ogrevanja v učinkoviti hiši lahko manjši kot v potratni hiši. Poudariti je potrebno tudi, da morajo biti vsi sistemi ogrevanja redno servisirani in skrbno vzdrževani, saj se njihova življenjska doba v nasprotnem primeru precej skrajša, stroški pa so takrat veliki.


Za več nasvetov o najcenejšem ogrevanju hiše nas kontaktirajte ali pa nas obiščite

Vas zanima kaj več o izbiri najcenejšega ogrevanja hiše? Pokličite nas po telefonu ali pa nas kontaktirajte po e-pošti. Veseli bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer vam bomo po najboljših močeh svetovali pri izbiri pravega ogrevalnega sistema za vas. Ogledate si lahko tudi veliko ponudbo kolektorjev za ogrevanje in sisteme radiatorskega ogrevanja. Ob morebitnih vprašanjih vam bo pomagala ekipa strokovnjakov, ki jih na področju ogrevanja odlikujejo večletne izkušnje.