SOLARNI SISTEMI – VRHUNSKI SONČNI KOLEKTORJI

Lentherm Invest Vaillant Buderus De Dietrich

 

Blagovne znamke: Lentherm, Vaillant, Buderus, DeDietrich

 

SOLARNO OGREVANJE – PUSTITE SONCU, DA OGREJE SANITARNO VODO | RAZLIČNI SOLARNI SISTEMI – RAZLIKE V KOLEKTORJIH: SOLARNI PANELI, SONČNI KOLEKTORJI

Ogrevanje vode in bivalnih prostorov predstavlja največji delež stroškov gospodinjstva, kar je posledica vse višjih cen energentov. Naraščajoče cene energentov ter vse večja okoljska ozaveščenost pa vedno bolj postavlja v ospredje sisteme koriščenja energije sonca – solarno ogrevanjeSončna energija je obnovljivi vir energije in v dveh tednih odda toliko energije, kot jo vsebujejo zaloge vseh fosilnih goriv na svetu. Na strehah mnogih hiš so že vgrajeni takšni in drugačni solarni sistemi.

 

SOLARNO OGREVANJE – INOVATIVEN NAČIN OGREVANJA SANITARNE VODE S ŠTEVILNIMI PREDNOSTMI

Solarno ogrevanje sanitarne vode je inovativen način ogrevanja s številnimi prednostmi: hitro in ekonomično montažo, nizkimi stroški obratovanja in vzdrževanja ter napredno inteligentno regulacijo, ki spremlja navade uporabnika ter beleži zgodovino delovanja ogrevalnega sistema in zunanjih vremenskih pogojev. Investicija v solarno ogrevanje vode se vam bo, kljub začetnim višjim stroškom za izgradnjo sistema, povrnila v manj kot desetih letih. Za ogrevanje sanitarne vode lahko uporabite tudi toplotne črpalke.

 

SOLARNI SISTEMI SE MED SEBOJ RAZLIKUJEJO PREDVSEM PO VRSTI SONČNIH KOLEKTORJEV

Solarni sistemi se delijo na tiste, ki imajo ploščate sončne kolektorje in se imenujejo solarni paneli, in tiste, ki imajo vakuumske oziroma cevne kolektorje. Sončni kolektorji so najpomembnejši del solarnega sistema in so namenjeni izkoriščanju energije sonca za ogrevanje stavb in sanitarne vode. Solarno ogrevanje sanitarne vode je primerno za gospodinjstva, počitniške hiše, različne obrtne objekte in športne dvorane, pa tudi za ogrevanje vode v bazenih. Solarni paneli in sončne elektrarne trenutno predstavljajo eno izmed najhitreje rastočih gospodarskih panog na svetu. Ujemite tudi vi svoj žarek sonca in si priskrbite solarni sistem za ogrevanje sanitarne vode.


Sanitarno vodo pa lahko ogrejete tudi s toplotnimi črpalkami iz naše pestre ponudbe!