Keramične ploščice – keramika za kopalnico najpomembnejši element

Keramične ploščice za kopalnicoKeramične ploščice so priljubljene predvsem zaradi preprostega vzdrževanja in čiščenja. V hiši jih najpogosteje najdemo v kopalnici, vse več pa jih uporabljamo tudi v kuhinji in v drugih bivalnih prostorih. Za polaganje po steni uporabimo stenske ploščice, za polaganje po tleh pa talne. Keramične ploščice najdemo tudi zunaj hiše, na naših terasah in balkonih. Ker so tam izpostavljene številnim neugodnim vremenskim razmeram, morajo biti ploščice odporne na zmrzovanje, poškodbe, obrabo in vpojne madeže. Takšno odpornost zagotavljajo granitogres ploščice, ki se od notranjih keramičnih ploščic razlikujejo predvsem v trdoti in vpijanju vode. Prevlečene so tudi s protizdrsno strukturo.
Keramične ploščice za kopalnico dajejo prostoru posebno ozračje in energijo ter tako pomembno vplivajo na naše vsakodnevno počutje. Kopalnica je namreč prostor, kjer navadno pričenjamo in končujemo naš dan. Zato je izbira keramičnih ploščic ena pomembnejših odločitev, ki jih boste sprejeli pri gradnji ali obnovi vaše kopalnice. Kopalnice namreč ne prenavljamo ravno vsako leto, zato je pomembno, da je v njej zanimiva in privlačna kopalniška sanitarna keramika, ki bo našemu okusu ustrezala tudi čez čas.

 

Polaganje ploščic v kopalnici zahteva natančnost 

Polaganje ploščic v kopalnici je delo, ki mora biti opravljeno natančno. Pomembno je, da še pred polaganjem površino pravilno pripravimo. Podlaga mora biti ravna, čista in suha. Najprej položimo stenske kopalniške ploščice, ki jih postavljamo eno ob drugo tako, da so vse v isti liniji. Nato položimo še talne keramične ploščice za kopalnico.

Z vsake položene ploščice moramo takoj odstraniti ostanke lepila in nečistoče, sicer se lahko zasušijo. Ko so položene vse ploščice in se lepilo posuši, pa se lahko lotimo še fug med ploščicami.

 

Kakovostna oprema za kopalnice po ugodni ceni

Pri nas boste lahko dobili vse potrebno za popolno ureditev vaše kopalnice. Na voljo so vam vrhunske keramične ploščice za kopalnico priznanih proizvajalcev, kot so Marazzi, Vives, Laufen, Magica in Penaroya. Dobite jih lahko v raznovrstnih barvah, oblikah in velikostih, kombinirate pa jih lahko z raznovrstnimi dekorativnimi elementi. Še posebej so priljubljene stenske in talne kopalniške ploščice večjih formatov v naravnih barvnih odtenkih. Vse bolj priljubljena izbira pa postaja tudi mozaik, ki prostoru daje poseben, unikaten videz.

 

Obiščite nas in se prepričajte tako o kakovosti kot o ugodni ceni naših ploščic in ostale kopalniške opreme.

 

Vabljeni!